17/06/2018

TANKAR EFTER AKNE

Har så länge jag kommer ihåg varit obekväm att gå utan smink. En stor orsak till det är definitivt min svåra akne jag hade tre år tillbaka. Som jag skrivit i ett tidigare inlägg *länk* hade jag väldigt svår akne under åren 2013-2016. År 2016 började jag äta den kända roaccutan kuren för att hjälpa min akne. Som jag också nämnt tidigare, var det en super stark kur som tog på krafterna, ALLT torkade, näsan var sönder, läpparna blödde, huden gick sönder och flakade, medicinen tog också på levern så om jag drack alkohol fick jag sån otrolig magvärk dagen efter. Jag brände mig konstant fastän jag sällan gjort det innan osv osv. Allas bivärkningar är olika och dessa var de värsta för mig. Men ja, detta gick jag igenom i 9 månader, och då jag var färdig med kuren hade min akne faktiskt försvunnit till 98%!!! det var otroligt. Men det psykiska försvann inte lika snabbt.
Det låter väldigt utseende fixerat att säga att jag mådde dåligt pga hur jag såg ut då, men det gjorde jag och då du känt så i nästan fyra år, förvinner det inte sådär bara. Jag kände aknen fastän den inte fanns mera, och kände att jag måste täcka mitt ansikte lika som jag gjort då den fanns.
3
Det tog mig över ett och ett halvt år efter att aknen försvann, alltså tills NU, som jag faktiskt känner mig bra utan smink. Det hände inte så att jag vaknade idag och kände att nå nu kan jag vara utan smink, utan det är någonting som har krypt på sedan början av det här året. Jag har blivit så van att vara utan smink med någon annan eftersom jag inte bor ensam, och det har hjälpt massor. Jag vet att jag ännu har orenheter, ganska mycket förtillfället, men jag bryr mig inte längre, de är INGENTING jämnfört med vad jag haft. Jag känner inte mera känslan jag kände som då aknen var som värst och det känns skönt kan jag säga. Förstå mig inte fel ändå, jag älskar smink och att sminka mig till en fest eller till skolan, men att inte mera känna ett måste för det är definitivt en lättnad.

No comments: